Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels

Posted on

castelldefels0006-9a22734afd2

 

Una de les primeres actuacions que farà l’equip de Millor x Castelldefels si es presenta a les eleccions municipals del 2015 i aconsegueix l’alcaldia, serà restituir el nom de Ramon Fernàndez Jurado a la Biblioteca de la ciutat.

La Biblioteca de Castelldefels ha portat durant 26 anys el nom d’aquest poeta i narrador en català, castellà i esperanto i gran usuari de les biblioteques, que també va ser de regidor de la nostra ciutat i diputat al parlament de Catalunya pel PSC.

L’equip de govern municipal sorgit de les urnes l’any 2011, ha relegat el seu nom a un espai. Com que ell era més home de biblioteques que d’espais, de seguida un grup de ciutadans va impulsar la creació del Col·lectiu RFJ, per lluitar de manera pacífica per la substitució del nom de Biblioteca Central, que no té cap signe d’identitat, pel de Ramon Fernàndez Jurado.

Com a anècdota, o no tan anècdota, cal saber que el franquisme va eliminar el nom de la Biblioteca de Catalunya i li va posar Biblioteca Central. No calen comentaris.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s