La nostra proposta

Volem el Millor per Castelldefels

Una ciutat de les persones i per les persones.

Us proposem treballar conjuntament perquè creiem en Castelldefels i la seva gent.

En aquest espai podeu trobar les propostes per a la ciutat de Castelldefels.   

 

1. Volem posar totes les eines al nostre abast per aconseguir el Millor per Castelldefels i els seus ciutadans. La principal d’aquestes eines és poder responsabilitzar-nos de l’alcaldia, si els ciutadans i les ciutadanes ens volen votar.

2. Presentem la candidatura, Ramon Morera i Castell, a les eleccions primàries que el PSC obre als militants i simpatitzants on es triarà el candidat que creguin que liderarà millor Castelldefels. El candidat que guanyi les primàries serà el que es presentarà a les eleccions  municipals.

3. Volem restablir la plena confiança entre els representants polítics i els ciutadans com a element essencial del bon funcionament de la democràcia municipal. I ho farem dialogant amb tothom, posant sobre la taula les nostres idees i actuacions i comportant-nos de manera cívica i honesta i amb total transparència.

4. Creiem que l’autèntica política democràtica s’ha de fer amb la participació real dels ciutadans i les ciutadanes.

5. Volem dedicar-nos un temps a la política municipal amb la  il·lusió de fer un servei als nostres conciutadans, treballant de valent per llimar al màxim les desigualtats socials i culturals.

6. Creiem que els alcaldes i altres càrrecs institucionals no ho haurien de ser més enllà de vuit anys consecutius, perquè no és bo per a ningú fer de la política representativa una professió. Nosaltres ho farem així. Som un equip format per persones que ja han estat regidors en legislatures anteriors i que, per tant, tenen experiència, i persones que s’estrenaran, si els ciutadans ho volen.

7. Volem construir un nou projecte per a Castelldefels: una proposta que cregui en la ciutat i que, lluny de donar-li l’esquena, la faci créixer, tal com volen els seus habitants.  Les persones han de ser no només els receptors, sinó els protagonistes de totes les actuacions que es duguin a terme. Amb aquest objectiu, impulsaré els Consells Municipals a cada sector, format per representants de les entitats i associacions, regidors i tècnics, per traçar les línies generals de les actuacions.

8. Creiem que cal donar la màxima prioritat als serveis públics: salut,  educació, i atenció a la dependència, com a pilars d’una societat  ben organitzada, que vetlla que tothom, sigui com sigui i vingui d’on vingui, estigui atès i tingui les mateixes oportunitats. Posarem tot el nostre esforç en aconseguir-ho, tot i que el municipi no en tingui les competències.

9. Volem fer una gestió sostenible en tots els camps: urbanístic, ambiental, social i econòmic, treballant amb força perquè  l’Ajuntament i la ciutadania:

a) Estiguem orgullosos d’una ciutat ben organitzada físicament, que es guia per unes ordenances fetes amb sentit comú, on els  carrers i les places –adequadament mantinguts- estiguin pensats perquè les persones s’hi trobin bé.

b) Respectem el medi ambient –la muntanya, la plana, la platja-

Entre tots, debatrem la millor manera de fer-ho, per decidir com actuar en cada situació, atesa la importància que té aquest respecte en la convivència, l’educació i la salut.

c) Promovem i conreem la cultura i el civisme, com a eines de sostenibilitat social, propiciant que tothom hi tingui accés, els practiqui i en gaudeixi.

d) Impulsem una economia racional amb la participació de les empreses existents i ajudant els nous emprenedors, de manera que es creïn llocs de treball sostenibles i dignes,  fent una societat on tothom visqui millor.

10. Creiem en la cultura, que fa gaudir i créixer les persones i els pobles, tant la popular i tradicional, que ens recorda el passat, com la que té les arrels en el coneixement i la creativitat, paràmetres que poden ser el motor de l’economia del futur proper i de la nostra pròpia identitat. Per això demanarem la participació dels agents culturals i artístics locals en la programació cultural.

11. Creiem que una ciutat és educadora o no ho és per a petits i grans, segons com tracta els seus ciutadans, segons com està organitzada i segons com actua. La ciutat és de les persones i per a les persones. És casa seva, i des de l’Ajuntament procurarem que eduqui, que les persones hi estiguin còmodes i se’n sentin orgulloses. Per això, dialogarem amb ells sobre les seves necessitats i els seus desitjos.

12. Volem que en aquesta ciutat, ja pràcticament construïda, hi hagi més equipaments per a tothom: joves, adults i gent gran, on es puguin reunir, conversar i organitzar actes i espectacles, amb el mínim de burocràcia i sense lloguers.

13. Volem un Castelldefels obert a tothom, respectuós amb totes les ideologies i pacient amb les persones que no actuen amb el civisme necessari. Pacient, però que treballi perquè el civisme sigui la conducta imperant, no amb sancions sinó amb diàleg i actuacions que mostrin a les persones de conducta inapropiada  que el seu comportament incívic no fa bé a ningú.

14. Creiem en la diversitat, com a font de riquesa social i personal. Promourem la relació entre persones de divers origen, ideologia, religió, llengua… de manera que es coneguin, es respectin i s’ajudin els uns als altres a viure i ser feliços.

15. Volem que la imatge que Castelldefels doni de cara a l’exterior sigui la d’una ciutat intel·ligent, sana, educadora, cultural, respectuosa i participativa, presidida per la platja des de sempre, pel Castell des del segle XII, pel Canal de Piragüisme des del segle XX i pel Campus Universitari del segle XXI.

CREIEM I VOLEM UN CASTELLDEFELS VIU,

un Castelldefels que viu la festa,

que viu la cultura i la tradició,

que viu amb salut,

que viu l’educació de petits i grans,

que viu l’espai,

que viu el medi ambient,

que viu cada moment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s